Dialoogplein Veenendaal

VEENENDAAL - Veenendaal heeft een landelijke primeur: in samenwerking met Dialoogplein Nederland opent de Veense Jongerenraad op 16 oktober het Dialoogplein Veenendaal.

Daarmee wordt DownTown Veenendaal het eerste lokale Dialoogplein van Nederland. En dat gebeurt met een goed gesprek over het Gilbertjaar. Centraal staat de vraag: willen we een vervolg geven aan activiteiten die in het Gilbertjaar zijn opgestart in Veenendaal en zo ja, hoe? Iedereen die mee wil praten is om 19.30 uur welkom. Vooraf een plaats reserveren kan via www.dialoogpleinveenendaal.nl.

De komende maanden zullen er meer Dialoogplein sessies worden gehouden, maar de spits wordt afgebeten door de stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal. De vraag van coördinator Roeland Tameling aan de Veenendalers: "je kunt van alles vinden van het concept Gilbertjaar, maar we willen nu vooral graag weten of er Gilbert activiteiten zijn die ook een vervolg na 2019 verdienen. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan de Week van de Landverhuizers, Gilbert's Gulle Tafel of de Regatta met allemaal bootjes in de Grift. En hoe zou je de nieuwe turfaak de komende jaren kunnen benutten?"

"De Veense Jongerenraad bestaat uit een groep gemotiveerde jongeren van 15 tot 23 jaar die zich inzetten voor de jongeren van Veenendaal. Wij zijn een officieel adviesorgaan van de gemeente. Zo geven wij de Veenendaalse jongeren een stem. We hebben het Dialoogplein concept in Veenendaal geadopteerd en willen het gebruiken als input voor onze adviezen aan de Gemeenteraad. Daarom zijn we met veel plezier gastheer van de Dialoogplein sessie over het Gilbertjaar", zo vertelt Corné Kelfkens, voorzitter van de Jongerenraad.

Interesse? Meld je aan via www.dialoogpleinveenendaal.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.