Scholenbezoek;
Jongeren en politiek gaan niet altijd meteen goed samen. Strakke pakken, saaie gesprekken, oude mannen; politiek heeft een stoffig imago. Gelukkig begint de gemiddelde leeftijd in de politiek langzaam te dalen.
Geregeld bezoeken wij scholen om gastlessen te geven over ons, het werk dat wij doen binnen de gemeente Veenendaal en vooral ook over politiek. Kunnen wij de jongeren op de Veense middelbare scholen warm maken voor politiek.

Dialoogavond;
Politiek wordt vaak gekoppeld aan het debat; debatteren. Nu is dit natuurlijk ook waar, kijk maar naar de publieke debatten in de Tweede Kamer. Maar in de politiek kom je vaak veel verder met dialoog. Open en eerlijk praten over een onderwerp. Vaak hebben wij veel meer raakvlakken met de mensen om ons heen dan wij denken. Tijdens dialoog kunnen zelfs VVD en Groenlinks tot elkaar komen…
Zes van onze leden zijn gecertificeerd dialoogbegeleider. Wij organiseren daarom sinds 2018, in samenwerking met Dialoogplein Nederland, dialoogavonden. Op deze avonden staat een onderwerp centraal waarover we in kleine groepjes gesprekken voeren. Soms halen wij uit de uitkomsten een advies, soms doet een raadslid mee en komt die op deze avonden op ideeën. Mogelijkheid om je te laten horen dus!